Доставка на мечтания автомобил в 7 лесни стъпки


СТЪПКА 1: БЮДЖЕТ

Определяте Вашия бюджет и желания клас МПС, което искате да придобиете. Ние ще Ви насочим при избора на автомобил, според тези изисквания.

СТЪПКА 2: АВТОМОБИЛ

Избирате варианти от наличните МПС-та в референтни сайтовете за покупка на автомобили в САЩ и Канада. Можете да разчитате на нас за съдействие при избора на автомобил, според Вашите изисквания.

СТЪПКА 3: ДЕПОЗИТ

След като сте избрали желания автомобил, за да стартираме работа по Вашата поръчка е необходимо да направите превод на депозит за доставка на МПС-то.

СТЪПКА 4: ПРОВЕРКА

В момента, в който стартираме работа по Вашата поръчка, ще направим пълна проверка на текущото състояние и сервизна история на избраното от Вас МПС. При възможност, нашите колеги в САЩ и Канада ще извършат оглед на място, от който Вие ще получите снимков и видео материал.

СТЪПКА 5: ПОКУПКА

Независимо дали избраното от Вас МПС е обявено на търг, от дилър или частно лице, ще осъществим покупката на договорената с Вас стойност.

СТЪПКА 6: ПЛАЩАНЕ

Доплащането на пълната стойност на МПС-то, с включени всички разходи, съгласно Вашия бюджет, се извършва до 24 часа от покупката.

СТЪПКА 7: ТРАНСПОРТИРАНЕ

Според дестинацията, от която е закупено МПС-то, се определя времето и цената, за които ще пристигне до България. Периодът обикновено е между 2 и 3 месеца за МПС-та закупени от Канада и между 3 и 5 месеца от САЩ.

И МЕЧТАНИЯТ АВТОМОБИЛ ВЕЧЕ Е ПРИ ВАС!

Всички въпроси свързани с уреждането на отношенията и документацията за институциите, транспортните компании и посредническите агенции са изцяло наша грижа. А Вие – просто си почивате, докато сбъдвате мечтите си!Правила и термини за участие на търг за начинаещи


С течение на времето, всяка търговия или професия развива свой собствен жаргон. Това са определени специални думи и фрази, известни само на хора, които са запознати с тази конкретна дейност. Ако сте начинаещ в дадена сфера, някои от техните жаргони може да нямат много смисъл за вас. Преди да присъствате на първия си търг, най-добре е да се подготвите, като научите някои спасителни условия за търг. Търговете за повредени коли, макар и много евтини, все още включват пари. Ако не знаете основните условия на търга, може да съжалявате за покупка, направена на търга! Вижте нашия списък с най-често използваните термини, които ще срещнете на публичен търг в Канада или САЩ:

ACV или Действителна парична стойност

Всеки път, когато продавачът представи автомобил на търг, той трябва да предостави прогнозна стойност на автомобила на аукционната къща. Това е чисто груба оценка на стойността на дребно на марката и модела на превозното средство в работно състояние. Не бъркайте това с действителната стойност на автомобила, особено ако е повредена. Можете да потърсите ACV на превозно средство в други източници онлайн, например канадската черна книга.

Aftermarket или След продажбен

Често собствениците на автомобили ще добавят части и продукти към превозно средство след неговото производство и покупка. Те могат да се добавят или в дилъра по време на самата покупка, или по-късно в следпродажбени магазини и гаражи.

As is или както е

Вероятно най-важният термин, който трябва да имате предвид, докато присъствате на търг за коли. Ако не е посочено друго, всички превозни средства на търг се продават в състоянието, в което се появяват, без никакви. Това е предупреждение за купувача - ако го купите и след това откриете някакви скрити повреди, си е за Ваша сметка.

Auctioneer или Аукционер

Квалифициран ръководител, който ръководи целия процес на търг. Най-добрите аукционери в САЩ и Канада преминават специално обучение и лицензиране, за да станат квалифицирани професионалисти.

В нашият клон в Едмънтън имаме награден аукционер!

Auction With Reserve или Търг с резерв

Продавачът може да реши минимална цена за автомобила преди началото на търга. Ако никой не съвпада или не надвишава тази цена по време на търга, продавачът е свободен да изтегли превозното средство от търга.

Bidder Number или Номер на участник в търга

Идентификационен номер, предоставен на всеки регистриран участник в търга. Често се предоставя на значка.

Black Book или Черна книга

Услуга, която ви позволява да разберете прогнозната стойност на употребяван автомобил. Наречена канадска черна книга, тя първоначално е започнала в САЩ през 50-те години на миналия век в Джорджия. Обикновено се използва от търговци на автомобили и купувачи на търг, както в САЩ така и в Канада. Купувачите в САЩ имат друг избор, наречен Синя книга на Кели, но той не се предлага за превозни средства в Канада.

Buyer’s Fee или Хонорар на купувача

Това е таксата, която ще трябва да платите на аукционната къща, ако поставите печеливша оферта на превозно средство на търга за спасяване. Тя ще варира в зависимост от типа на търга.

Closed Auction или Затворен търг

Обратно на публичния търг, той често се ограничава до определени дилъри или лицензирани фирми.

If Bid или условен залог

Когато офертите не достигнат резервната цена, търговецът може условно да продаде превозното средство, предмет на If Bid (също наречена телефонна оферта или потвърждение за продажба). Когато Купувачът направи оферта „Ако“, Продавачът разполага с 24 часа (или друг обявен период от време), за да приеме офертата. Участникът в търга не може да оттегли If Bid през времевата рамка If Bid.

Lane или Линия

Автомобилите на търг преминават през така наречените линни на аукциона, за да стигнат до аукционния блок. Ако има няколко линии, те обикновено се етикетират с помощта на азбуки или числа.

No Reserve или Без резерв

Всяка кола, която няма зададена резервна цена. Тя ще бъде продадена на всяка спечелена оферта, независимо колко е ниска.

Rebild или Възстановено

Превозно средство, което е върнато в близко до първоначалното му състояние, често използва става дума за механични ремонти и козметични таквиа . Автомобилът е направен да бъде „като нов“.

Run & Drive

Когато превозното средство пристигна в аукционния двор, беше потвърдено, че:

  • Превозно средство може да се пали
  • Сменя на скорост
  • Може да се движи напред, на собствен ход

Title или Бранд

Документ, издаден от правителството за превозно средство, в който се посочва името на собственика и други важни подробности като неговия правен статус, състояние и пробег. Всички превозни средства, законно продадени на търг, трябва да имат бранд.

Salvage или Катастрофирал

Всяко превозно средство, което е толкова повредено, че не е изгодно търговец или продавач да го ремонтира за продажба. Превозните средства със такъв бранд често не могат да бъдат законно шофирани по пътищата без подходящо възстановяване. Повредените автомобили често се продават за части.

Theft Recovery или Краден и върнат

Автомобил, който е бил откраднат, но в последствие намрен и върнат на застрахователя, но вече е бил изплатен на собственика. Този автомобил вече се продава на търг.

Total loss или Тотална щета

Превозното средство е обявено от застраховател за тотална щета.

Vehicle Identification Number (VIN) или Идентификационен номер на превозното средство (VIN)

Това е уникален номер, присвоен на всяко превозно средство от производителя. VIN е съставен от комбинация от 17 букви и цифри. Можете да го намерите бързо от страната на водача, на ъгъла, където таблото се свързва с предното стъкло. Споменава се и в застрахователната карта, заглавието на превозното средство и регистрационните документи.

Имате въпроси?

14.735 ms. | 2.00 MB