ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА „МОСТ АУТО“ ООД

В сила от 17.05.2018 г.

ВЪВЕДЕНИЕ

Извършвайки дейността си, “МОСТ АУТО” ООД, ЕИК 205387268, със седалище и адрес на управление: гр. Сливен, ж.к. Стоян Заимов, бл. 84, вх. А, ет. 5, ап. 15 („Дружеството“, „МОСТ АУТО”, „ние“, „нас“), обработва информация, между която и такава, представляваща лични данни.

Интернет страницата - www.mostauto.bg се притежава от “МОСТ АУТО” ООД и се управлява от Дружеството в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба, включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”).

Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на администратор, както и за Вашите права. “МОСТ АУТО” се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на интернет страницата си.

Защитата на личните данни е от изключителна важност за нас. “МОСТ АУТО” не продава вашите данни на други дружества или лица. Ако предоставяме Вашите данни на трети лица, то това са наши изпълнители, които обработват информацията от наше име, следвайки инструкциите ни и прилагайки нашия стандарт за защита на личните Ви данни. Ние се стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.

КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон и други).

Лични данни, разкриващи раса или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации и обработка на генетични данни, биометрични данни с цел еднозначно идентифициране на физическо лице, здравето или данните относно сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице са специална категория лични данни. “МОСТ АУТО” не обработва такава информация за Вас.

СЪБИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

“МОСТ АУТО” събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на Дружеството за предоставяне на услугите и стоките на “МОСТ АУТО” и на неговите партньори. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в интернет страницата ни и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на “МОСТ АУТО”.

“МОСТ АУТО” cпазвa cлeднитe пpинципи пpи oбpaбoтĸaтa нa Baшитe лични дaнни:

  • зaĸoнocъoбpaзнocт;
  • дoбpocъвecтнocт и пpoзpaчнocт;
  • oгpaничeниe нa цeлитe нa oбpaбoтвaнe;
  • cъoтнocимocт c цeлитe нa oбpaбoтĸaтa и cвeждaнe дo минимyм нa cъбиpaнитe дaнни;
  • тoчнocт и aĸтyaлнocтнaдaннитe;
  • oгpaничeниe нa cъxpaнeниeтo c oглeд пocтигaнe нa цeлитe;
  • цялocтнocт и пoвepитeлнocт нa oбpaбoтвaнeтo и гapaнтиpaнe нa пoдxoдящo нивo нa cигypнocт нa личнитe дaнни.

По-долу са изброени примери за видовете лична информация, които “МОСТ АУТО” може да събира, както и за начините, по които можем да я използваме. Подробна информация за различните видове данни, които се събират, ще намерите, когато използвате съответната услуга на “МОСТ АУТО” и предоставяте информация на Дружеството.

КАКВА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ

Ние събираме и обработваме всички или част от следните Ви лични данни:

  • Лична информация;
  • Данни за Вашите транзакции и история на поръчките Ви;
  • Данни за плащанията;
  • Информация, която събираме относно Вашето участие в наши промоции и състезания или присъствието Ви на наши събития;
  • Информация относно използването от Ваша страна на нашите чат-стаи, страници в социалните мрежи или други интерактивни форуми;
  • Информация за проучвания;
  • Нашата кореспонденция с Вас;
  • Данни за кредитното положение и информация срещу измами;
  • Технически данни;
  • Информация за Вашите посещения на нашите уебсайтове.

Източници за получаване на лични данни

Голяма част от личните Ви данни, които съхраняваме, са ни предоставени директно от Вас или са събрани посредством Вашите контакти с нас, с нашите уебсайтове или социалните ни мрежи. Възможно е да получим личните Ви данни и от други източници, включително бизнес партньори, подизпълнители на технически, финансови или логистични услуги, рекламни мрежи, доставчици на анализи, доставчици на информация за търсенията, агенции за кредитна информация, бази данни срещу измами и други бази данни на трети страни, включително списъци със санкции, както и бизнес информация и инструменти за провеждане на проучвания.

ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни за “МОСТ АУТО” са:

  • установяване на самоличността на клиента през всички търговски канали;
  • управление и изпълнение на Вашите заявки за стоки или услуги, изпълнение на договори за стоки и услуги;
  • изготвяне на предложение за сключване на договор;
  • изготвяне и изпращане на фактура за стоките и/или услугите, които използвате при нас;
  • да осигурим необходимото Ви цялостно обслужване, както и да събираме дължимите суми за закупените стоки и ползваните услуги;
  • данните от вашите фактури да са съвместими с първоначалната цел за събирането им и с цел изготвяне на общ поглед върху нашите стоки и услуги;
  • извършване на кредитна оценка;
  • уведомление за всичко, свързано с услугите, които ползвате при нас, изпращане на различни известия или за да отговорим на подадени от Вас молби, жалби, предложения;
  • анализ на клиентската история и изготвяне на потребителски профил с оглед определяне на подходяща оферта за Вас;
  • да оценим и измерим ефективността от рекламите ни, както и да ви предложим рекламно съдържание, което да е адекватно на нуждите Ви;
  • проучване и анализиране на клиентско потребление на нашите услуги, на основа на анонимна или персонализирана информация, за да установим основните тенденции, да подобрим нашето разбиране за поведението на клиентите ни и да си сътрудничим с трети лица, за да разработим нови услуги за нашите клиенти;

Личната информация, която събираме, ни позволява да Ви държим в течение относно най-новите ни услуги и предстоящи събития. Тя ни помага и да подобрим разработването, доставката и усъвършенстването на услугите, съдържанието и рекламата ни.

В случай че не желаете да фигурирате в списъка ни с адреси, можете да се отпишете по всяко време като актуализирате предпочитанията си на интернет страницата.

Възможно е да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения като известия относно покупките Ви и промени в правилата, условията и различните ни политики.

Възможно е и да използваме личната Ви информация за вътрешни цели като проверки, анализ на данни и проучвания за усъвършенстването на услугите и комуникацията с клиентите на „МОСТ АУТО“ ООД.

Ако участвате в събития, конкурс или промоция, е възможно да използваме предоставената от Вас информация, за да администрираме тези програми.

В допълнение, Вашите данни се обработват от „МОСТ АУТО“ и за целите на:

  • Въпроси, отправени към нас, свързани със стоките и услугите, които предлагаме, на основание съгласието Ви;
  • Организиране на фирмени събития и регистрация за участието Ви на основание съгласието Ви.

COOKIES И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ, УПОТРЕБА НА БИСКВИТКИ (COOKIES), КАКВО СА БИСКВИТКИ (COOKIES)?

„Бисквитките“ (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашия интернет браузър (данни за използван език, време на връзка, посетени интернет страници) или твърд диск при посещение на сайта. Ние можем да ви консултираме във връзка с последните Ви посещения, за да подобрим и улесним Вашето търсене. Параграфите по-долу имат за цел прозрачност да Ви дадат необходимата и изчерпателна информация за бисквитките, които „МОСТ АУТО“ използва на интернет страницата си. Ние Ви обръщаме внимание върху факта, че ако споделяте използването на Вашето устройство с други лица е възможно да се промени и персонализирания характер на действие на бисквитките.

“Бисквитките” са полезни, защото дават възможност на даден уебсайт да разпознава устройството на потребителя. “Бисквитките” ви дават възможност ефективно да навигирате между страниците, да запомните предпочитанията си и като цяло да подобрите потребителския си опит. Те също така могат да бъдат използвани и за приспособяване на рекламите към предпочитанията ви чрез проследяване на браузването ви през уебсайтовете.

“Бисквитките” за сесии се изтриват автоматично, когато затворите браузъра си, а постоянните “бисквитки” остават на устройството ви и след като браузърът е затворен (например, за да запомните потребителските предпочитания, когато се върнете на уебсайта).

„МОСТ АУТО“ не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Съгласие

Чрез използването на фирмения сайт на „МОСТ АУТО“ – www.mostauto.bg (Уебсайтът) Вие се съгласявате да използвате “бисквитките” в съответствие с тази политика за използване на “бисквитки”. При първото си посещение на Уебсайта ще видите изскачащ прозорец, който ще ви уведоми за това. Въпреки, че обикновено той няма да се появява при последващи посещения, вие можете да откажете вашето съгласие по всяко време, като спазвате инструкциите по-долу.

След първоначалното ви посещение в Уебсайта ние може да променим ”бисквитките”, които използваме. Тази политика за използване на “бисквитки” винаги ще ви дава възможност да разберете кой и с каква цел поставя “бисквитки” и да ви даде средствата да ги деактивирате, такаче трябва да я проверявате от време на време.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. „МОСТ АУТО“ не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

„МОСТ АУТО“ взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички служители на „МОСТ АУТО“ са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията си.

СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Личните Ви данни, с които разполагаме, няма да бъдат съхранявани за период, по-дълъг от разрешения по закон и ще се съхраняват само за срока, за който е необходимо да Ви предоставяме стоки, услуги и информация по Ваша заявка или за други цели, изложени в частта „ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ” по-горе. Например можем да запазим някои детайли за транзакциите, както и кореспонденция до изтичане на срока за предявяване на претенции, произтичащи от транзакцията или за да спазим законовите изисквания по отношение на запазването на такива данни.

РАЗКРИВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

В дадени случаи „МОСТ АУТО“ може да разкрива определена лична информация пред стратегически партньори - подизпълнители, които работят с нас като предоставят стоки и услуги, свързани с дейността на Дружеството или помагат на „МОСТ АУТО“ в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване услугите и рекламата ни. Тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели.

За случаите, в които „МОСТ АУТО“ споделя информация за Вас с трети лица (доставчици на „МОСТ АУТО“), Дружеството има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене – „МОСТ АУТО“ да разкрие личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Освен това, в случай на реорганизация, сливане или продажба е възможно да прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.

ТРАНСФЕР В ТРЕТИ СТРАНИ

„МОСТ АУТО“ не прехвърля данните Ви в трети страни извън ЕС като правило. В отделни случаи е възможно данните Ви да бъдат прехвърлени в трети страни по силата на договор между „МОСТ АУТО“ и дружество, действащо като изпълнител за определени услуги. В тези случаи „МОСТ АУТО“ гарантира този трансфер да бъде извършен при пълно съответствие на законовите разпоредби за това, като гарантира нивото на защита на Вашите данни (включително, но не само сключване на стандартни клаузи за трансфер, одобрени от Европейската Комисия). Защитата на информацията остава с данните Ви. Ако партньорите ни се намират в САЩ, то ние проверяваме тяхната сертификация по „PrivacyShield“, който е юридически механизъм, позволяващ трансфер на данни към тази страна.

ВАШИТЕ ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ДАННИТЕ ВИ

Ако сте предоставили Ваши лични данни на „МОСТ АУТО“, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от „МОСТ АУТО“;
  • право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;
  • право на преносимост на данните в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;
  • правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
  • право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации и др.;
  • право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.

Ако искате да упражните правата си или да изявите отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на съобщение на mostauto.bg@gmail.com или чрез изпращане на писмо на пощенски адрес: гр. Сливен, ж.к. Стоян Заимов, бл. 84, вх. А, ет. 5, ап. 15, За: Длъжностното лице за защита на данните.

Можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители, заявки, които са крайно непрактични или до които иначе по закон, не се изисква достъп.

Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не е обвързано със заплащане на такса.

ДЕЦА

Не събираме лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на „МОСТ АУТО“, свържете се с нас на посочените адреси за контакт в настоящата политика. Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.

ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА

Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за защита на личните данни.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС ПО ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА ИЛИ ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ В МОСТ АУТО, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ПО СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ:

На имейл адрес:

mostauto.bg@gmail.com

По пощата: гр. Сливен, ж.к. Стоян Заимов, бл. 84, вх. А, ет. 5, ап. 15, За: Длъжностното лице за защита на данните.

Имате въпроси?

56.644 ms. | 2.00 MB